Inspiration: Mette og Louise kastede sig ud i iværksættereventyret.

Det lå ikke lige i kortene, at Louise Schütze Peper og Mette Rosenhøj skulle være iværksættere. Som professionsbachelorer i Ernæring og Sundhed lød planen nærmere på noget med at formidle deres viden.

Men sådan blev det ikke. I 2013 valgte de to veninder at starte egen virksomhed, cateringfirmaet MetteMums, som vandt iværksætterprisen i Haderslev Kommune samme år.

 

Undervisning gav overblik 
Det er ikke sikkert, at de havde turdet kaste sig ud i det projekt uden undervisning i iværksætteri på deres uddannelse, fortæller Louise Schütze Peper.

– At starte som selvstændig med en sundhedsfaglig uddannelse er nok ikke det, man umiddelbart tænker, som en mulighed som studerende. Det er derfor vigtigt at åbne øjnene for den mulighed også – at give en indgangsvinkel og et overblik over hvilke processer der er og hvilke regler der skal overholdes.


Mette og Louise, da de modtog årets iværksætterpris 2014 i Haderslev.

Hvad har undervisning i entreprenørskab betydet for dig som selvstændig?

– Det kan være uoverskueligt at starte som selvstændig – for hvor pokker starter man henne i den jungle? Det er ikke just gjort let og overskueligt at starte som selvstændig i Danmark. Jeg har valgt både Iværksætteri samt Projektledelse som valgfag under uddannelsen – hvilket har givet overblik over hvad det kræver at starte som selvstændig, og ikke mindst kunne strukturere og få overblik over store opgaver.

De største udfordringer
Hvilke udfordringer har været størst som selvstændig og hvordan har du fået hjælp undervejs?

– Da vi er to ejere, var en af udfordringerne at samstemme, hvad vi ønskede for MetteMums. Her kom udarbejdelsen af forretningsplanen os meget til gode. Man bliver nødt til at snakke om alle elementer i virksomheden og blive enige om, hvordan den skal udformes.

– En anden udfordring var noget så simpelt som budget. Hvordan ved man hvad der skal sættes af til revisor, moms, forbrug osv. Her hjalp min far som selv har været selvstændig i en del år. Bare det at drøfte det med andre selvstændige giver utroligt meget.

– Vi havde en hurtig snak med Haderslev Erhvervsråd, der bekræftede, at vi havde gang i alle de rigtige værktøjer.

Mål og drømme
Hvad er jeres mål med og drømme for virksomheden?

– Vi lavede vores forretningsplan vinteren 2013 og har ikke kigget på den siden. Meget mod anbefalingerne, som siger, at det er godt at kigge på den en gang om året. Vi har slet ikke haft behovet, tager nye udfordringer op som er spændende og giver gode mavefornemmelser. Vi lever meget her og nu og efter mavefornemmelsen, så vi ikke har sat mål for fremtiden. Vi har en del drømme som flyver i øst og vest, men den der går igen er ønsket om at åbne en take away i Haderslev. Det var den drøm, der startede MetteMums.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s