csm_Anne_firmafoto_0f06c7c485– Nu synes jeg, det er fantastisk at bestemme alting selv. Der er kun gode ord at sige om, at man er sin egen chef.

Anne Seidelin er i dag selvstændig kostvejleder, coach og sygeplejerske. Men det lå ikke i kortene, at hun skulle droppe fastansættelsen.

Som sygeplejerske var hun godt tilfreds med at være ansat. Efter nogle år som intensivsygeplejerske, blev hun ansat ved en praktiserende læge, hvor hun i stadigt større omfang specialiserede sig i kostrådgivning.

– Jeg havde hundredevis af samtaler om, hvordan man ændrer folks vaner. Det gav mig en vældig god erfaring med, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Jeg tog kurser inden for coaching, kost og biokemi. Jeg har altid syntes, det var vanvittigt spændende at nørde ned i. Men forholdene hos de praktiserende læger blev forringet så meget, at jeg ikke kunne leve med de dårlige rammer, fortæller hun.

Fra privat til offentlig person

Hendes venner havde igennem et stykke tid stukket til hende om, hun ikke skulle være selvstændig. Og så gjorde hun det.

– Økonomien var på et lavpunkt, men det med, at jeg havde fundet ud af, at der var noget, jeg var afsindigt dygtig til og så ikke få lov til at bruge det, fik mig til at gøre det. Lysten til at få lov til at dyrke det her område, fortæller hun.

Hun supplerede i begyndelsen indtægterne ved at tage vikartimer som intensivsygeplejerske på et sygehus. Og ellers kastede hun sig bare ud i det.

– Jeg var nødt til at bruge google og finde ud af, hvordan man kommer på side 1 på Google og gør sig interessant for andre mennesker. Det skal markedsføres, der blev jeg tvunget til at gøre mig synlig i det offentlige rum. Processen med at gå fra at være en almindelig sygeplejerske til at alle kan gå ind og se, hvem du er og blive en halvoffentlig person, stille sig ud i rampelyset og skulle stå på mål for det – det var grænseoverskridende, siger Anne Seidelin, som betegner sig selv som et halvprivat menneske.

Sygeplejerskeuddannelse kæmpe fordel

Nu har hun Facebookside, blog og optræder af og til i medierne som kostekspert. Hun oplever, at hendes uddannelse som sygeplejerske er en kæmpefordel i forhold til andre kostvejledere. Hun kan bruge sin viden om insulin, fysiologi, biokemi og forskellige sygdomme. Og så er der det med tilliden.

– Det er en respekt om, at sygeplejersker er tillidsvækkende og gør tingene ordentligt. Det tror jeg, har været en kæmpe fordel.

Det tog nogle år, før Anne Seidelin slap vikartimerne på sygehuset og blev selvstændig på fuld tid. Og som sagt synes hun det er fuldstændig fantastisk.

Anne Seidelins råd til dig, som vil være selvstændige:

  1. Brænd for det
    Det allervigtigste råd er, at det felt, man vælger at beskæftige sig med er så spændende, at du vil udvikle dig og interessere dig for det lige meget, om du er selvstændig eller ej. Hvis man ikke brænder for det, tror jeg, man går kold.
  2. Hav styr på økonomien
    Man skal have styr på sin økonomi- man skal vide, hvor man får sine penge fra de første mange måneder og hvor mange penge, man har brug for om måneden.
  3. Vær opmærksom på dine egne grænser
    Man skal være meget opmærksom på, at man ikke lige pludselig ryger ned med stress. Man kan hurtigt få det til at handle om sin person, hvis folk ikke kan lide det man gør. Ens person bliver meget hurtigt lig med ens virksomhed. Det er svært, hvis man lider af dårligt selvværd og dårlig selvtillid.

Læs mere om Anne Seidelins virksomhed på hendes hjemmeside

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s