Den 27-årige Anja Ibsen har åbnet egen jordemoderklinik, for bedre at få familie- og arbejdsliv til at gå op i en højere enhed. Det har været et økonomisk sats, men hun er glad for det.

Massage til gravide og babyer. Konsultationer. Fødselsforberedelse. Akupunktur og zoneterapi. Som jordemoder bruger den 27-årige Anja Ibsen sin uddannelse på mange måder. Men ikke ved en fødsel.

Tre år efter hun blev færdig som jordemoder på UC SYD valgte hun at skabe sit eget arbejdsliv, fremfor at få sit liv til at passe til en jordemoderstilling på et sygehus med natte-, aften- og weekendvagter, og hvad det ellers indebærer. Selvbestemmelse. Det er det hun opnår.

Anja Ibsen webAnja Ibsen har skiftet fødegangen ud med egen klinik MitJordemoderi.

Hun har taget kurser i gravidmassage. Under sin barsel begyndte hun tilbyde den særlige form for massage og kunne hurtigt mærke, at mange efterspurgte det.

I januar 2017 åbnede hun klinikken MitJordemoderi i Esbjerg, hvor hun hjælper gravide og mødre med nogle af de gener, som kan føre med at være gravid og føde.

– Jeg kan lide det hele, men især det med at jeg kan tilrettelægge min dag, så jeg kan få et familieliv til at hænge sammen. Jeg vil gerne kunne hente og bringe vores børn. Jeg vil gerne være hjemme i weekenderne og aftnerne, forklarer den unge mor til tre.

Giver mening at hjælpe
I øjeblikke kan hun komme til at savne det at hjælpe ved en fødsel og tage imod et barn, men hun har fundet andre faglige glæder ved at behandle de gravide.

– De kommer jo næsten haltende ind ad døren nogle af dem, og så går de herfra og er allerede bedre. Det giver god mening for mig. Men hvis jeg bare kunne få en enkelt fødegangsvagt, kunne det være fedt, erkender hun.

Til gengæld har hun ikke noget i mod at udvikle andre sider af sig selv. Sider hun ikke lige havde regnet med at hun skulle bruge, da hun tog uddannelsen til jordemoder.

– Det er fedt at have mit eget og at være ansigt udad. Jeg kan lide det hele. Papirarbejde er ok, for jeg kan godt lide at holde orden. Jeg sørger for at få det hele med undervejs. Jeg tager det som en udfordring og jeg lærer noget nyt, siger Anja Ibsen, som sørger for at få den hjælp, hun har brug for, eksempelvis fra en revisor.

Et økonomisk sats
Men det har til tider også været svært.

– Det sværeste har været økonomien i det. Men starter ikke bare op og har 37 timer. De gravide skal lige finde ud af, at jeg er her. Den økonomiske del har været det sværeste, siger hun.

Hun og hendes mand var dog enige om, at hun skulle prøve, og nu er der godt gang i forretningen.

– Det er altid et sats. Jeg vil hellere gøre det nu og finde ud af det ikke fungerer end at sidde om fem år og fortryde, at jeg ikke gjorde det. Det jeg laver, er noget af det jeg brænder for. At hjælpe andre, siger Anja Ibsen, som nu er klar til nye udfordringer.

Og nu skal der allerede ske noget nyt. Hun og sygeplejerske Maiken Andersen, som er selvstændig med Colonklinikken, åbner et holistisk sundhedshus i gågaden i Esbjerg.

Anja Ibsens gode råd:

  1. Spring ud i det
    Det er bedre at tage chancen og finde ud af, at det ikke går, end at blive i noget, man ikke er glad for og sidde fem år efter og fortryde, at man ikke turde.
  2. Undersøg markedet
    Find ud af, om der er et potentiale, for det du gerne vil tilbyde. Er der andre, som udbyder det samme, og er der behov for det?

Se MitJordemoderis hjemmeside

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s