Studerende har succes med sundhedsvirksomhed

Valgfaget SUNDiværk har givet studerende på UC SYD Jane Marie Noe mod til at starte sin egen sundhedsvirksomhed.

Valgfaget SUNDiværk har givet Jane Marie Noe, sygeplejerske og studerende på uddannelsen ernæring og sundhed, blod på tanden til at blive 100 % selvstændig. Som studerende har hun startet virksomheden Mere end Mad, hvor hun kombinerer sin viden fra sine to uddannelser.

Jane Marie Noe er sygeplejerske, læser ernæring og sundhed med toningen klinisk diætist på UC SYD i Haderslev – og så er hun virksomhedsejer.

Hun er sprunget ud som iværksætter med virksomheden Mere end Mad, hvor hun hjælper mennesker med at forbedre deres sundhed. Her bruger hun både viden og erfaring fra begge sine uddannelser og fra de år, hvor hun har arbejdet som sygeplejerske.

– Det ligger mig meget på sinde at arbejde evidensbaseret. Begge mine uddannelser giver mig et grundlag for at gøre det jeg gør, fortæller hun.

studerende SUNDiværk pitch
På SUNDiværk arbejder de studerende blandt andet med at øve pitch – altså præsentation af deres idé. Her præsenterer Jane Marie Noe sin virksomhed, Mere end Mad.

Jane Marie Noe fik idéen til virksomheden, da hun selv blev ramt af en sjælden sygdom.

– Man kan flytte mange ting med kost, motion og et helt blik på det sociale, fysiske og psykiske. Det kunne jeg have tænkt mig, at nogle havde anvist mig, forklarer hun.

Ville købe med det samme

For selv at kunne tilbyde et helhedsorienteret syn på det at leve sundere, begyndte hun på uddannelsen til klinisk diætist. Det var ikke meningen, at hun ville starte virksomhed, mens hun læste. Men hun ville undersøge, om der ville være brug for det hun gerne ville tilbyde. Derfor kontaktede hun steder, hvor hun mente, at der kunne være et behov.

Og det var der.

Et psykiatrisk bosted var parat til at købe hendes ydelser med det samme. Og så blev Jane Marie Noe iværksætter. På bostedet hjælper hun beboerne med at blive sundere.

– Jeg har kompetencerne til at se det hele menneske både socialt, fysisk og psykisk. Jeg kigger på, hvordan vi kan anvende deres ressourcer. Fokus kan for nogen være et vægttab, men det skal tænkes bredt. Hvordan vi har det socialt, kan påvirke, hvordan vi spiser. Det handler om at implementere de nye vaner og ændringer. Fokus er, at det skal passe ind i den enkeltes liv, forklarer hun.

Brænder vildt for det

Interessen er fortsat. For eksempel fra en børnehave. Og det selv om hun ikke har gjort noget for at markedsføre sig selv. Hjemmeside og andre markedsføringskanaler må vente.

– Det er vildt spændende. Jeg er jo stolt af, at jeg kan tilbyde det her, og at det også er en succes.

På studiet har Jane Marie Noe fået blod på tanden i forhold til at blive selvstændig på fuld tid, når hun er færdig med sin uddannelse til januar. Hun har fulgt et EU-støttet valgfag, SUNDiværk, som har givet hende redskaber til at videreudvikle sin virksomhed.

– Jeg synes, det hele giver mening, for jeg har søgt at finde en måde både at være sygeplejerske og klinisk diætist på. Kommer der et spændende job, søger jeg det, men lige nu brænder jeg helt vildt for det her, for det giver mening. Både for mig. Og fordi der er et behov, som jeg dækker, siger hun.

FAKTA

Alle studerende kan tage SUNDiværk som valgfag eller talentforløb. På SUNDiværk lærer de studerende, hvordan de kan starte egen virksomhed. Derudover arbejder de med kreative øvelser, at udvikle innovative idéer og øver sig i at præsentere sig selv og deres ide. Dermed henvender SUNDiværk sig både til studerende, som gerne vil være iværksættere og de som ikke har planer om at starte selv. Læs mere på www.sundivaerk.dk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s