Gabriella Lindhollm fra Rumænien har boet i Kolding i syv år. Nu har hun taget en dansk læreruddannelse på UC SYD og fået fast job. Ved siden af vil hun tilbyde ekstrahjælp til tosprogede skoleelever i sin egen virksomhed, minlaerer.dk.

Gabriella-starter-virksomhed

For syv år siden flyttede Gabriella Lindhollm til Danmark sammen med sin mand, som er speciallæge i karkirurgi og er ansat på Kolding Sygehus.

Siden har hun lært dansk, fået to børn, en dansk lærerudddannelse på UC SYD, fast job som lærer, og nu starter hun også virksomhed for at hjælpe tosprogede børn.

– Jeg gør det, fordi jeg elsker det, siger hun.

Er selv tosproget

Hun er født i Rumænien, hvor hun selv voksede op som tosproget. Hendes far tilhørte et tysk mindretal og talte derfor tysk, mens hendes mor talte rumænsk.

– Jeg følte mig altid anderledes. Jeg følte, at jeg skulle arbejde meget hårdere end de andre for at nå op på deres niveau, forklarer hun.

– Så slemt er det ikke i Danmark. Men jeg tror alligevel, at jeg kan sætte mig i tosprogede børns sted og forstå, hvordan de har det, siger Gabriella Lindhollm, hvis egne børn har tre sprog: Rumænsk, dansk og engelsk.

Idéen til virksomheden fik hun under læreruddannelsen på UC SYD i Haderslev. Hun fulgte et særligt talentforløb SUNDiværk, et EU-støttet projekt, som skal være med til at skabe flere iværksættere blandt UC SYD’s studerende. Her fandt hun ud af, at det ikke er så farligt at starte som selvstændig.

– Jeg vil prøve at se, hvordan det virker, og hvordan det udvikler sig. Måske vil jeg gøre det lidt større med tiden, siger hun.

Både faglig, social og personlig støtte

Gabriella Lindhollm vil gerne hjælpe både børn, som har brug for ekstra faglig støtte med ekstraundervisning eller – lektiehjælp og børn, som har brug for støtte til social eller personlig udvikling.

– Sammen med børnene og forældrene vil jeg lægge strategier for, hvordan de kommer derhen, hvor de gerne vil og støtte dem i det, siger forklarer Gabriella Lindhollm.

Hun arbejder med flere modeller, som kan hjælpe med forskellige problemstillinger og bruger den model, som passer til det enkelte barn.

Indtil videre kører virksomheden hjemmefra, hvor Gabriella Lindhollm kan tage imod elever. Hun vil også gerne besøge familier eller hjælpe via skype. Det bliver op til den enkelte familie.

FAKTA

Minlaerer.dk tilbyder to former for hjælp:

  • Privat undervisning og lektiehjælp i: musik, matematik, dansk som andet sprog, engelsk, rumænsk, liv og religion
  • Vejledning og mentoring: faglig udvikling, personlig udvikling og social udvikling
    Billedtekst: Gabriella Lindhollm tror på, at børn som har brug for hjælp til faglig, social eller personlig udvikling kan få et bedre liv.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s