Mette opbygger virksomhed under studietiden

En gammel drøm om at blive selvstændig blev vakt til live, da Mette Hansen, tog SUNDiværk for studerende på UC SYD. I stedet for at vente til hun er færdig med uddannelsen, opbygger hun sin virksomhed, mens hun studerer og har forpligtet sig med et cvr-nummer.

I stedet for at vente med drømmene til uddannelsen er slut, er Mette Hansen gået i gang med at opbygge virksomhed med det samme. Mette Hansen læser ernæring og sundhed på UC SYD. Planen var egentlig at finde et job, når hun er færdig. Men et iværksætterforløb særligt for studerende på UC SYD, SUNDiværk, vækkede en gammel drøm om at blive selvstændig til live.

Derfor er hun gået i gang med at opbygge grundlaget for sin forretning under uddannelsen.

– Jeg gør det, fordi det kunne være fedt engang at være selvstændig. Og så tænker jeg, at min studietid kunne være en oplagt tid til at komme i gang med at opbygge et brand, så jeg ikke først skal det, når jeg er færdig, siger Mette Hansen.

Vil hjælpe til bedre liv
Virksomheden hedder MentorMette og målet er at hjælpe mennesker med at etablere gode vaner og dermed komme til at leve det liv, som de drømmer om. Hendes mission er at finde ud af, hvordan mennesker kan leve bedre og sundere liv og bruge sin viden til at inspirere andre til at etablere gode vaner, da de kan være med til at skabe en forandring.

Med en blog, en Facebookside og en YouTube-kanal giver hun gode råd og tips til, hvordan man kan etablere gode vaner. Det kan være alt, for eksempel at få mere motion, arbejde fokuseret eller bruge mindre tid bag en skærm. Og flere metoder kommer i spil. For eksempel at nudge sig selv. Nudging bruges mest i samfundsmæssige sammenhænge, hvor små ændringer kan ændre folks adfærd. En skraldespand, som ligner et basketball-mål, får for eksempel folk til at smide sit skrald i skraldespanden i stedet for på jorden.

En metode hun selv bruger med arbejdet med at opbygge sin virksomhed. Hun har nemlig skaffet sig et cvr-nummer, som nudger hende til at tage sin virksomhed alvorligt.

– Det kunne jeg have ventet med. Jeg forpligter mig selv lidt mere. Man holder sig selv oppe på det i stedet for at holde det i baggrunden. Det gør det mere virkeligt, fortæller Mette Hansen.

Hjælpelærer på iværksætterforløb
Hun blev så vild med tankerne om at blive selvstændig, at hun tog iværksætterforløbet, SUNDiværk, to gange og sammen med sin studiekammerat blev hjælpelærer på forløb nummer to.

I virksomheden MentorMette ønsker hun at kombinere sin viden fra sin uddannelse i ernæring og sundhed med sin egen viden om at etablere gode vaner.

– Jeg gør det for at kunne hjælpe nogen på min egen måde. Jeg kan arbejde med vaner på den måde, som jeg selv tror på, siger hun.

En vigtig pointe for Mette Hansen er, at man ikke skal fokusere på de dårlige vaner, men på de gode.

– Mange fokuserer på de dårlige vaner. Jeg fokuserer på at etablere vaner. Man vinder noget ved at lægge fokus på noget, man gerne vil have ind i stedet for noget, man gerne vil af med, siger hun.

Hun har selv systematisk indarbejdet en række gode vaner i sit eget liv.

– Men jo, selvfølgelig har jeg også dårlige vaner selv, indrømmer hun med et skævt smil.

FAKTA
Du kan følge MentorMette på mentormette.dk, facebook.com/Mentormette/ og på YouTube (søg på MentorMette)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s