Indhold på SUNDiværk

Der bliver ikke flere SUNDiværk-forløb, men du er velkomme til at læse om indholdet på SUNDiværk her.

Hvordan ville det være, hvis din fremtid ikke alene afhang af, om du kunne finde den rigtige arbejdsgiver, som kunne give dig det perfekte job?
Eller hvis du vidste, at du kunne aflevere den optimale præsentation til en jobsamtale?

På SUNDiværk kan vi give dig de redskaber, som gør dig i stand til at tage hånd om dit arbejdsliv og skabe din egen vej.

Kan du genkende det her?

Du læser på UC SYD og er spændt på fremtiden. Hvordan skal du bruge din uddannelse? Hvor let er det at få et arbejde? Hvordan kan du gøre en forskel?

Måske drømmer du også om at starte egen virksomhed?

På SUNDiværk arbejder vi med dig. Udgangspunktet er et iværksætterkursus, hvor vi arbejder med at udvikle en idé til en bæredygtig forretningsplan. Men du får så meget mere end det. For når du arbejder med en idé, arbejder du også med dig selv og med at rykke på, hvad du troede kunne lade sig gøre.

Vi vil garantere dig, at du får udvidet dit syn på, hvordan og hvad du kan bruge din uddannelse til – og du vil stå stærkere til at tage hånd om dit eget arbejdsliv.

Mia Rosenlund, fysioterapistuderende:

”Jeg har en idé om, at jeg gerne vil være babyfysioterapeut, men før havde jeg ingen idé om, hvordan jeg opstartede en virksomhed. Vi har lært rigtig meget på SUNDiværk, og det er nogle meget engagerende undervisere. Jeg har opbygget idéen om den virksomhed, jeg skal have og tænkt over nogle ting, som jeg ellers ikke ville have tænkt over. Og så har jeg fået mere tro på, at det kan lade sig gøre for mig”
Thor Thorsen, ergoterapistuderende:

“SUNDiværk skaber en kompetence inden for noget helt andet for os studerende. Noget man ikke får på sit studie, hvor det ikke er nemt at være kreativ. Man lærer det, som kommunen gør. På SUNDiværk lærer vi at tænke anderledes, og det synes jeg er en fantastisk egenskab at have. Så kan man stille spørgsmål til det normale.
Vi har lært og øvet os meget i at pitche, og det har jeg brugt i alle eksaminer siden.”

Du lærer:

Pitching: At lave præsentationer, som sidder lige i skabet.

Ved du, hvor mange gange du i løbet af dit liv vil få brug for at præsentere noget eller nogen – for eksempel dig selv? Det gør vi heller ikke – for det er et utal af gange.

Allerede nu på studiet bruger du garanteret præsentationsteknik – både i timer og især til eksamen.

Hvis du vil søge et job, har du i høj grad brug for at kunne præsentere dig selv bedst muligt til jobsamtalen.

Som iværksætter skal du igen og igen fortælle, hvorfor dit produkt eller din virksomhed er en god idé. Og også som ansat vil du opleve at skulle forklare eller præsentere noget, så andre får fat i det vigtigste.

Det lærer du på SUNDiværk. I løbet af hele forløbet vil du blive trænet i at præsentere dig og din idé knivskarpt.

OBS!

Der bliver ikke flere SUNDiværk-forløb.

Innovation og idéudvikling

Både som ansat og som iværksætter har du brug for at kunne tænke nyt og udvikle nye idéer. Uanset om det gælder din virksomhed eller du som ansat i en institution, organisation eller virksomhed skal udvikle nye ting – for eksempel nye undervisningsforløb, nye løsninger på problemer i dagligdagen eller nye måder at tilbyde en service.

På SUNDiværk arbejder vi med helt konkrete værktøjer, som udvikler din måde at tænke kreativt og komme videre med dine idéer. Vi bringer innovation ned på jorden, og du kan tage øvelserne med og bruge dem fremover.

At starte virksomhed

Tag ikke fejl af, at SUNDiværk er et iværksætterforløb. Det betyder ikke, at du skal have en idé om, at du vil starte som selvstændig på et tidspunkt. Som du kan se, lærer du masser af ting, som du kan bruge både på studiet og i dit fremtidige arbejdsliv – men undervisningen drejer sig om udviklingen af en virksomhed eller et produkt. Produktet kan godt være noget, du kan bruge på uddannelsen i stedet for et produkt, du kan sælge.

Men hvis du har en idé eller måske blot en drøm om engang måske at starte en virksomhed, er det kun en fordel.

På SUNDiværk lærer du helt konkret, hvordan du gør. Du lærer om budgetter, selskabsformer, hvordan du udvikler din virksomhed og så videre. Hvis du har en idé om at starte virksomhed er et iværksætterkursus ikke til at komme udenom.

Desuden får du en uvurderlig opbakning til din virksomhed eller idé. SUNDiværk skaber en holdånd, hvor alle støtter hinanden – også underviserne. Flere af dem har selv en fortid som iværksættere eller intraprenører – og øser ud af deres erfaringer. Desuden deler de gerne deres gode netværk med dig.

Markedsføring
Hvis du skal leve af at sælge et produkt eller en service som for eksempel kostvejledning, fysioterapi, lektiehjælp og lignende, har du brug for at nogen køber, det du tilbyder.

Derfor er markedsføring essentielt.

Hvis du er som langt de fleste deltagere på SUNDiværk bryder du dig ikke om at sælge. Du vil ikke virke anmasende.

Heldigvis kan du godt lære at sælge dit produkt eller din service uden at være sælge-Helge. For når du vil sælge, vil du i virkeligheden hjælpe. Hvordan du gør det, lærer du på SUNDiværk.

Oveni får du:

  • Gratis bogen Iværksætteri i praksis til en værdi af 709,75 kroner – læs mere om bogen
  • Gratis forplejning alle kursusdage
  • Sidst, men absolut ikke mindst et super netværk både blandt deltagere fra andre uddannelser end din egen samt undervisere, som alle har den holdning, at de vil hjælpe hinanden med at lykkes – og sætte sit eget netværk i spil

Indhold på kursusdagene: